maanantai 4. marraskuuta 2013

Tunnelmia iltamista


Torstaina, lokakuun viimeisenä päivänä, Wanhassa Postissa juhlistettiin näyttävästi Reittejä Kontulaan -projektin työpajavaiheen päättymistä. Teatteri-ilmaisun, kuvataiteen, kirjoittamisen, liike-ilmaisun ja ääni-ilmaisun työpajat esittäytyivät kukin luonteeseensa sopivalla tavalla vetäjineen ja osallistujineen. Näimme hersyviä sketsejä Kontulan elämästä, ihailimme upeita tanssivideoita sekä kuulimme kirjoitustyöpajalaisten mielikuvituksellisia tekstejä ääneen luettuina. Lisäksi tilassa oli esillä työpajojen tuotoksista koottu taidenäyttely, jossa kontulalaiset pienoiskodit, haaveiden puu, metro- ja kuntosaliäänimaisemat ynnä muut teokset saivat ansaitsemansa huomion.



Loppuhuipennuksensa iltamat saivat, kun "Miten Batman liittyy Kontulan historiaan?" -arvauskilpailun kekseliäintä vastausta saapui palkitsemaan itse Batman. Oikea vastaus kysymykseenhän tietysti on, että kun Kontulan ostoskeskus avattiin vuonna 1967, avajaisten vetonauloina toimivat Batman ja Robin, jotka saapuivat paikalle helikopterilla. Yli kolmekymmentä metriä pitkä kirkuva jono oli heitä vastassa. Mukavasti väkeä oli paikalla myös torstaina, kun koko iltamien väki sytytti Batmanin johdolla tähtisadetikut syksyistä ostaria valaisemaan.


Työpajojen loppuminen tuntuu haikealta, mutta projekti ei onneksi pääty tähän. Iltamat toimivat myös lähtölaukauksena hankkeen seuraavalle vaiheelle, tammikuussa ensi-iltansa saavan Kontulan aika! -esityksen harjoituksille, jotka alkavat keskiviikkona. Harjoitustenkin etenemistä tullaan seuraamaan täällä blogissa, joten pysykää kuulolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti