Elinpiirejä-esitys


ELINPIIREJÄ

esitys Kontulan nuoristaElinpiirejä-esityksessä lavalle astuu neljätoista eritaustaista 1317-vuotiasta Kontulassa ja sen lähialueilla asuvaa nuorta.

          Tämä on heidän elämänsä. Heidän kaupunkinsa. Heidän maansa.

          Heihin kannattaa tutustua, sillä he ovat täällä tänään ja vielä huomennakin.Elinpiirejä on osa Kansallisteatterin toista vuotta jatkuvaa Reittejä Kontulaan -yleisötyöprojektia. Esityksen käsikirjoitus perustuu esiintyjien haastatteluihin sekä projektin työpajojen materiaalin. Esitys hyödyntää yhteisö- ja dokumenttiteatterin lähestymistapoja pyrkimyksenään tutkia tämän hetken kontulalaisten nuorten identiteettiä. Millaista on varttua juuri nyt, juuri Kontulassa? Miten nuoret hahmottavat oman paikkansa itsenäistyvinä yksilöinä perheen, koulun, kaveripiirien ja eri kulttuurien välimaastossa? Onko koti heille paikka, yhteisö, kieli, reitti tai elinpiiri? Onko se jotain menetettyä tai taakse jäänyttä? Vai onko se vasta kaukana siintävä unelma omannäköisestä tulevaisuudesta?


Mihin minä kuulun?

Tuleeko minusta samanlainen kuin vanhemmistani?

Kuunteleeko minua kukaan?Työryhmä:


Nuoret

Anastasia Kuzmitsjova, Tiia Lempinen, Pihla Tähkäoja, Lotta Roiha, Iina Salovaara, Atte Manssila, Paula Röyskö, Ida-Kaisa Salonen, Tobi Falowo, Maisa Moilanen, Joona Isokorpi, Miia Moskuvaara


Ohjaus: Eveliina Heinonen

Dramaturgia ja esityskäsikirjoitus: Juho Gröndahl

Apulaisohjaaja: Jukka Heiskanen

Lavastus: Jonna Kuittinen

Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Ville Kekäinen

Teatterikuraattori: Pirjo Virtanen

Tuotantoassistentti: Sofia Valli

 
Ensi-ilta: 6.12.2014 - Kontulan toimintakeskus Luuppi
Muut esitykset: 8.12-16.12.2014
 
Kuva: Antti Wuokko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti