Matkakohteena Kontula -esitys

Esitykset 22.8-27.9.2014.


Reittejä Kontulaan -projektin toinen osa käynnistyi syksyllä toden teolla kun Kontulan ostaria opaskierrosmaisesti esittelevä Matkakohteena Kontula -esitys sai ensi-iltansa 22.8.2014. Esityksen aikana liikuttiin ostoskeskuksen ympäristössä ja tutustuttiin sen suurimpiin nähtävyyksiin. Kierros lähti ostoskeskuksen keskusaukiolta heti metroaseman pääsisäänkäynnin kupeesta, ja matkaoppaina toimi joukko paikallisia asukkaita.


Ostoskeskus on Kontulan sydän. Se on sosiaalisen elämän ja kohtaamisten keskittymä ja välttämätön asiointi- ja läpikulkupaikka. Monelle se on viihtyisä ja eloisa, tuttuja vilisevä olohuone, mutta moni myös pelkää sitä. Se herättää kenties kaikista Kontulan osista eniten ristiriitaisia tunteita niin ulkopuolisissa kuin kontulalaisissa itsessään. Reittejä Kontulaan -projekti lähti tutkimaan ostariin liitettyjä käsityksiä ja ennakkoluuloja ja niiden suhdetta todellisuuteen. Yhtenä materiaalin keräämisen tapana ovat toimineet ympäri ostoskeskusta sijoitellut postilaatikot, joihin ohikulkijat ovat saaneet kirjoittaa, mitä ajattelevat juuri nyt kyseisessä paikassa. Kirjeiden joukosta on löytynyt niin muistoja, iskulauseita, piirroksia, elämäntarinoita kuin mielipiteitäkin. Esityksessä nämä tarinat nivoutuvat esiintyjien omiin muistoihin, lehti- ja nettikirjoituksiin sekä ostoskeskuksen historiaan ja nykyisyyteen.


Esitys on suunnattu niin Kontulaa ennakkoon tuntemattomalle yleisölle, vastikään alueelle muuttaneille kuin koko ikänsä kaupunginosassa asuneille.

Vasemmalta oikealle Tuula Sarivaara, Tullevi Tuominen, Hannele Itäaho, Marko Lumikangas, Kristiina Laire ja Christina Turtiainen. Kuvasta puuttuu Johanna Tujula. (Kuva: Ville Kekäläinen)
.


Vasemmalta oikealle Marko Lumikangas, Tullevi Tuominen, Christina Turtiainen, Tuula Sarivaara, Hannele Itäaho ja Kristiina Laire. Kuvasta puuttuu Johanna Tujula. (Kuva: Ville Kekäläinen)

Työryhmä:

Matkaoppaat eli esiintyjät: Hannele Itäaho, Kristiina Laire, Marko Lumikangas, Tuula Sarivaara, Johanna Tujula, Tullevi Tuominen ja Christina Turtiainen

Ohjaus: Eveliina Heinonen

Dramaturgia ja esityskäsikirjoitus: Juho Gröndahl

Lavastus: Jonna Kuittinen

Apulaisohjaaja: Jukka Heiskanen

Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Ville Kekäläinen

Teatterikuraattori: Pirjo Virtanen

Tuotantoassistentti: Sofia Valli

Vasemmalta oikealle Christina Turtiainen, Tuula Sarivaara, Tullevi Tuominen, Hannele Itäaho, Kristiina Laire ja Marko Lumikangas. Kuvasta puuttuu Johanna Tujula. (Kuva: Ville Kekäläinen)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti