perjantai 7. marraskuuta 2014

Ilta treeneissäKello on 17.30, harjoitukset ovat alkamassa ja pulinataso on jo melkoinen. Ohjaaja-Eveliina pyytääkin kaikkia istumaan, jotta päästään asiaan. Aluksi käydään läpi muutamia yleisiä asioita: mihin  esityksen julisteita on viety ja ovatko kaikki jo osallistuneet blogin arkikuvasarjaan? Tämän jälkeen lavastaja-Jonna esittelee tuoretta lavastepiirrosta.


Sitten on aika lämmitellä! Pohjehippaa ja KA-ZA-WOOM -peli. Keskittymistä ja lämpöä lihaksiin.


Aivot ja kroppa lämpiävät juuri sopivasti, mikä onkin hyvä, sillä on aika mennä ensimmäiseen kohtaukseen. Koska kohtausta on harjoiteltu jo aiemmin, voidaan mennä suoraan itse asiaan. Näyttelijät asettuvat paikoilleen ja aloittavat.
 
Keskeytyksiä tulee tavan takaa, kun ohjaaja antaa uusia ohjeita: millä äänenpainolla asia sanotaan, missä kenenkin pitää seisoa, kuka suttaa ketäkin huulip... (ups, juonipaljastuksia pitääkin varoa...)

Ohjaajat työssään
Lopuksi kohtaus mennään alusta loppuun kokonaisena ja tämän jälkeen se jätetään hautumaan.
On tauon aika. Juostaan vessaan ja tankataan jotain ruokaa. Sitten lyhyen lämmittelyn jälkeen jatketaan. Nyt siirrytäänkin uuteen kohtaukseen, joten Eveliina ohjeistaa näyttelijöitä ensin lukemaan tekstin kävelemällä samalla ympäri tilaa. Tekstin sujuva osaaminen helpottaa harjoittelua.

Kertaus on opintojen äiti, myös teatterissa. Kohtauksen hiomisen jälkeen se käydään jälleen kokonaisuudessaan läpi, jotta ohjeet ja muutokset pysyisivät mielessä. Sitten kootaankin laukut, järjestetään paikat ja suunnataan kotiin. Seuraavia treenejä odotellessa. (Sekä tietysti sitä kuukauden päästä koittavaa ensi-iltaa!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti