maanantai 13. lokakuuta 2014

Iltamista iltaa!

Projektimme järjesti jo perinteeksi (voiko yhden vuoden jälkeen sanoa perinne?) muodostuneet iltamat Wanhalla Postilla lauantaina 11.10. Iltamat oli tarkoitettu syksyn aikana tarinatyöpajoissa mukana olleille ryhmille, Elinpiirejä -ryhmän nuorille sekä heidän perheille ja ystävilleen. 


Tarinatyöpajojen lopuksi otettiin aina kuva osallistujien käsistä ja kotiavaimista.


Tarinatyöpajoja on järjestetty syksyn aikana yhteensä kahdeksalle eri ryhmälle. Niissä nousseita teemoja dramaturgimme Juho on hyödyntänyt Elinpiirien käsikirjoituksessa ja peilannut nuorten ajatuksia aikuisten ajatuksiin.

Tarinatyöpajoissa jokainen ryhmä teki kollaasiin kuvista ja sanoista jotka ryhmän mielestä liittyvät kotiin.


Kunnon iltamiin kuuluu hyvä ruoka. Toiveena oli, että jokainen toisi mukanaan jotakin ruokaa joka omasta mielestä liittyy kotiin. Wanhan Postin tarjoilupöytä notkuikin herkuista. Karjalanpiirakat ja munavoi olivat selkeästi suosiossa, niitä oli pöydässä kolmea eri versiota. Saimme maistella myös mm. rusinasuklaapiirakkaa, makaronilaatikkoa, omenapannukakkua ja -piirakkaa, kuivakakkua ja Marie-keksejä. Jokainen osallistuja sai kertoa miksi juuri tämä ruoka liittyy kotiin tai minkä muiston se herättää. Sipsipussiin tiivistyi perheen yhteiset hetket jolloin herkutellaan ja katsellaan televisiota ja makaroonilaatikon parhaimman reseptin osasi kuulemma vain oma äiti. Marie-keksit puolestaan kuuluivat jokapäiväiseen kahvihetkeen.


Iltamissa esittelimme Elinpiirejä -esityksen teemoja sen nuoria esiintyjiä. Iltamissa tutustuttiin toisiimme jo työpajoista tutuiksi käyneillä harjoituksilla. Katsoimme lattian kokoiselta kartalta ihmisten haaveiden asuinpaikkoja, ja melko iso joukko halusi jäädä Mellunkylään Helsinkiin. Pieni siirtokunta tule olemaan ilmeisesti muutamien vuosien päästä myös Espanjassa.

Juho kertomassa esityksen teemoista.

Iltamia varten oli koottu kasaan  pieni esiintyjäryhmä, jonka kanssa olimme harjoitelleet yhdessä muutamia kertoja tarinoiden kuvittamista improvisaation ja tarinateatterin keinoin. 

Esiintyjäryhmässä mukana Veera, Nana, Kristiina, Tuula, Petri, Turzu, Tullevi ja Anu. Ohjaajana Eveliina.
Esityksessä yleisö sai valita sanoja ja lauseita tarinatyöpajoissa valmistetuista kollaaseista, joista esiintyjät improvisoivat hetkessä kuoroesityksen.

Tuula, Tullevi, Turtzu ja Kristiina improvisoivat siitä miten äiti on juonut liikaa kahvia.

Yleisö sai myös kertoa tarinoita lapsuuden aikaisista haaveistaan. Saimme kurkistella myös eräiden tulevaisuuteen, tai siihen tulevaisuuteen jonkalaisena sen haluaisi nähdä. Näimme myös osallistujien tunteita hetkestä kun ovat viime kerralla avanneet oman kotiovensa.

Kiitos kaikille mukana olleille iltamien mukavasta ja lämpimästä tunnelmasta! Ja erityiskiitos myös kaikille tarinatyöpajoissa olleille ryhmille jakamistaan tarinoista ja hetkistä:Mikaelin seurakunnan vapaaehtoisten ryhmä
Vesalan pienkiinteistöyhdistys
Inkerinsuomalaisten Kaarikerho
Kontulan eläkeläiset
Palvelukeskuksen persiankielisten naisten ryhmä
Irakin naiset ry
Kontulan Martat
Keinutien ala-asteen vanhempainyhdistys
Keinutien ala-asteen Meidän koulupäivän teatterityöpajaan osallistuneet oppilaat

Kiitos myös Teatteri Benjihypylle kahden näyttelijän lainaamisesta esitystä varten!


1 kommentti:

  1. Ilta oli hieno kaikin puolin. Ihania tarjottavia ja loistavaa teatteria,eivät kalpene ammattilaisille mitenkään. Illasta jäi kiva fiilis josta kertonut eteenpäin.

    VastaaPoista