lauantai 18. lokakuuta 2014

Satu rottalasten kaupungista

Tänään 18.10. vietetään kansallista Satupäivää, ja ympäri Suomea nähdään mitä erilaisempia satutapahtumia – toki siis myös Reittejä Kontulaan -hanke osallistuu! Dramaturgimme Juho Gröndahlin kirjoittama Satu rottalasten kaupungista on eräänlainen muunnelma Hamelnin pillipiipari -sadusta, ja sen yhtenä tavoitteena on tutkia satua myös nuorille ja aikuisille suunnattuna tekstilajina.

Kuten blogia lukevat tietävätkin, koko tämän syksyn projektin läpileikkaavana teemana on koti. Aihetta tutkittiin jo syksyn työpajoissa, ja sen luotaamista jatketaan myös joulukuussa ensi-iltansa saavassa nuortenryhmän esityksessä Elinpiirejä. Satuvideolla puolestaan päästään kurkistamaan sen lukijoiden, seitsemän kontulalaisen, kotien lukunurkkauksiin. Sadun lukijoista viisi on tuttuja projektin aikaisemmista esityksistä, kaksi taas kuuluu Elinpiirien nuoriin.

Satuvideon voi lisäksi nähdä tänään Kontulan kirjastossa, Kontupisteellä sekä kaapelikanava Dina TV:llä klo 13. Videon kesto on noin 19 minuuttia.

Ota siis mukava asento ja uppoudu hetkiseksi sadun maailmaan:
Kirjailija: Juho Gröndahl
Ohjaus: Eveliina Heinonen
Lukijat ja esiintyjät: Tuula Holopainen, Kristiina Laire, Seija Peltola, Paula Röyskö, Iina Salovaara, Tullevi Tuominen ja Christina Turtiainen
Suunnittelu, kuvaus, äänitys, leikkaus ja muu tekninen toteutus: Eveliina Heinonen ja Juho Gröndahl

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti