keskiviikko 23. syyskuuta 2015

Haastattelussa Muuttajat-esityksen äänisuunnittelija Juhani Saari

Miten tulit mukaan Reittejä Kontulaan -projektiin?

Juhani: Ohjaaja Eveliina Heinonen soitti. Hän oli käynyt katsomassa DanceAbility Finlandin esityksen Aurora Borealis vuonna 2012, johon tein äänet. Eveliina piti näkemästään ja pyysi mukaan ensin Kansallisteatterin nuorten ryhmään projektiin ja sen jälkeen mukaan Kontulan aika -esitykseen.
 
 

 
 Mikä on sinun roolisi ryhmässä?

Juhani: Äänisuunnittelija, mutta tässä projektissa rooli on ehkä hiukan normaalia laajempana, kuin vain pelkkä ”normi” äänisuunnittelija. Tähän mennessä olen vetänyt vain yhden äänenavauksen, mutta ehkä esityksien alla niitäkin tulee lisää. Erityisesti näyttelijöiden tukeminen kaikin mahdollisin keinoin: esimerkiksi ääninauhojen, joille on luettu repliikit suomeksi, tekemisellä näyttelijöille tueksi. Äänisuunnittelijan rooli siis varsin laajalla skaalalla.
 
Oletko ennen ollut mukana yleisötyöhankkeissa?

Juhani: En ole ollut – ennen Kontula-projektia – mutta kyllä tässä on ihan oma virityksensä. Kun mukana on harrastelijanäyttelijöitä, pysyy yllä teatterin tekemisen tuoreus. Tykkään ja viihdyn.
 
 

Millaisia haasteita muuttuvat esityspaikat tuovat sinun työhösi?

Juhani: Kaikenlaisia pieniä jännitysmomentteja. Kiertue-esityksissä on melkein joka kerta eri PA-laitteisto, niin se tuo omat pienet haasteensa, mutta se kuuluu asiaan.


Mikä on parasta tässä projektissa ja työryhmässä?

Juhani: Mahtava meininki, porukan yhteishenki on aivan loistava. Hienoja tyyppejä mukana.


Kenen toivot näkevän tämän esityksen?
 
Juhani: Tietenkin kaikkien pitäisi nähdä, mutta tekisi mieli sanoa että
perussuomalaisia ja kaupungin päättäjiä sankoin joukoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti