perjantai 6. marraskuuta 2015

Haastattelussa TeKo-ryhmän tuottaja Marko LumikangasTeatteri Kontula eli tuttavallisemmin Teko on Reittejä Kontulaan-projektin työpajoista syntynyt itsenäinen harrastajateatteriryhmä. Kuluvan syksyn aikana he ovat harjoitelleet Edgar Allan Poen näytelmää Unta unen sisällä ja ensi-ilta oli 30.10. Nyt ensi-illan jälkeen tuottaja Marko Lumikangas kertoo ryhmän kuulumisia. Miten ryhmän syksy on sujunut?


Aloitimme syyskuun alussa TeKo-ryhmän tapaamisella, silloin tämä Poe-esitys nousi esille. Sain myytyä idean muille ja siitä alkoi sitten varsinainen työstäminen. Jokainen on saanut tehdä osansa, joko kääntämällä tekstiä alkukielestä ja/tai olemalla esityksessä mukana. Ja tottakai paljon muussakin. Aikataulu on ollut melko tiukka, mutta tekemisen tahto on ollut kokoajan läsnä.

Mikä on sinun roolisi työryhmässä? Mitä teet?

Olin alunperin idean isänä, oikeastaan myyntimiehen roolissa siis. Sovimme että olen tässä käytännössä tuottajan roolissa, katsomassa että esitys toteutuu sellaisena kuin alussa halusimme. Olen mukana itse esityksessä ja olen ohjannut siitä osan, lisäksi mainostus, pressimatsku ja suuri osa esityksen tarvikkeista on tullut minun kauttani. Pienessä ryhmässä jokainen tekee monipuolisesti, kysymys on paremminkin ajasta ja omista vahvuuksista.

    
Miksi juuri Edgar Allan Poen Unta unen sisällä-näytelmä?

Teksti on riittävän wanhaa, ettei esityslupia tarvitse miettiä. Lisäksi Edgar Allan Poe on aina minua ja muitakin TeKo-ryhmäläisiä viehättänyt, enkä muista ainuttakaan esitystä nähneeni, varsinkaan Suomessa. Meille aloittelevana harrastajaryhmänä tässä oli minusta tietty mahdollisuus siis myös erottua ja tässä olemme minusta hienosti onnistuneetkin. 


Missä esitystä on harjoiteltu ja miten harjoitukset ovat menneet?

Esitystä on harjoiteltu Kontulassa ja Kivikossa, kiitos ystävällisten ja toimivien asukastilojen. Lisäksi loppuvaiheessa myös paikan päällä Aarrepuistossa, säätilojen mukaan. Harjoitukset ovat aina oma juttunsa, välillä kulkee paremmin, välillä taas vähemmän paremmin.

    
Miten päädyitte esittämään näytelmän ulkona, Aarrepuistossa?

Koska meillä ei ole omaa varsinaista esitystilaa, Aarrepuisto antaa tähän hyvän mahdollisuuden. Lisäksi pimeä syysilta, virtaavan veden liplatus ja goottilainen kauhu on kyllä paras yhdistelmä, lavastus on ollut jatkuvasti valmiina. Hienoa että myös koko ryhmä on ollut innoissaan esityspaikasta, vaikka ainahan riskejä ulkona esittämiseen liittyy.


Ensimmäiset esitykset ovat takana, millaiset tunnelmat?

Onnistuneen ensi-illan jälkeen kaikki olivat ansaitusti erittäin ylpeitä itsestään, mikä lienee se paras kiitos, aina. Myös yleisöä on ollut paljon enemmän mitä osasimme odottaa ja saamamme palaute on ollut myös rohkaisevaa. Ja mikä parasta, joitakin on jopa vähän pelottanut esityksen sisältö, eli tämäkin puoli esityksestä on huomattu.
Esitykset:
pe 6.11.2015 klo 19.00
la 7.11.2015 klo 19.00
pe 13.11.2015 klo 19.00 
Vesalan Aarrepuisto, vapaa pääsy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti