keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ensi-illan tunnelmat ohjaajan näkökulmasta!
Klo 10

Keittäisikö joku kahvia? (Mistäs nyt kannattaisi aloittaa?) Jonna, pitäisköhän teippi laittaa ekana lattiaan? Montako penkkiä me nyt tarvitaan? (Tää lattia on kyllä liian kylmä istua.) Ai täällä on tämmösiä tyynyjä, laitetaan näitä. Onks maitoa tarpeeksi? Käyköhän tää avain myös siivouskoppiin? (Muistinkohan mä sukkahousut?)

Klo 11

(Mitä mä kirjotain tähän viimeiseen korttiin?) Hei, voisko joku laskea vielä ne katsomopaikat? Kalle, muistuta etttä muistutan että otetaan se nyökytys mukaan Mamma Miiaan. (Toivottavasti kaikki on ajoissa tänään.)

klo 12

(Ihanaa kaikki on paikalla!) Arvoisat näyttelijät, kolmen tunnin päästä alkaa esitys, kamat paikoilleen, hiusten laittoon, vaatteet päälle, joo joo kukaan ei mene alasti, tiedetään, hehheh. Katsotaan muutama tarkennus vielä. Kuuliko kaikki? (Kukaan ei varmastikaan kuullut.) Sohvi, menikö kuvia jo faceen? (Mitäs meidän piti vielä harjoitella?) Joo, tehdään vaan nyt se haastattelu. Ai in english, yes yes. Puolelta aloitetaan, katsotaan vielä kerran se kapinaan lähtö. (Pitäisköhän mun syödä jossain vaiheessa?)

klo 13

Hei huomio kaikille, laittakaa omat tavarat pois lojumasta katsomosta tuonne pukuhuoneeseen. 10 minuutin päästä katsotaan vielä koreografia! Juho, onko ääni valmis? Eetu, valojen paikat, pitäiskö vielä laittaa teipit niin muistavat paikat? (Kuka piru on jättänyt appelsiininkuoret keskellä näyttämöä?!) Täällä näyttäisi olevan vielä rekvisiittaa väärässä paikassa! (Muistinkohan mä sanoa siitä mikrofonin käytöstä Pihlalle….)

klo 14

(Apua, enää tunti aikaa!) Nyt alkaa yleisö jo tulla tuonne toisella puolella eli siirrytään hiljalleen pukuhuoneeseen, tällä puolella ei saa huuttaa. EI SAA HUUTAA! Otetaan siellä vielä äänen avaus ja laulu. (Mua itkettää.) Onhan ne valojen paikat nyt selvillä kaikilla?

 klo 14.30

Mamemimomuu naneninonuu laleliloluu… (Muistaakohan nää kaiken nyt varmasti?)

 klo 14.45
 
(Kyllä nää kaiken muistaa.) Nyt meette tonne ja pidätte ihan hemmetin hauskaa! Munat valmiiksi paikoilleen. Yleisö tulee sisään nyt! Onko ääni valmis? Onko valo valmis? (Oonko minä valmis?)

klo 15
 
Arvoisa yleisö, tervetuloa Elinpiirejä -esityksen ensi-iltaan. Muistuttaisin tässä vaiheessa vielä sulkemaan matkapuhelimet. Muistutan myös, että esityksen kuvaaminen ja tallentaminen on kielletty. Antoisaa teatteri-iltaa kaikille. (Pitiköhän mun sanoa vielä jotakin muuta?) 

 

1 kommentti: