maanantai 13. huhtikuuta 2015

Perjantaina pidettiin taas juhlat!

Eveliina ja Talvikki ovat jo usemman viikon ajan käyneet pitämässä työpajaa Kontulan ala-asteen valmistavalla luokalla. Ennen pääsiäistä mukana oli ensimmäistä kertaa Kontulan eläkeläisiä. Viime perjantaina lapset ja eläkeläiset tapasivat toista kertaa ja hauskaa oli jälleen! Mutta käydäänpä läpi mitä kaikkea perjantaina aamupäivällä touhuttiin:

Ensin tavattiin hulvattomat klovnikaverit, jotka ottivat tulijat vastaan. Mutta heti tuli ongelma vastaan: miten toisen saa pysähtymään itse haluamaansa asentoon? No stop-kaukosäätimellä tietenkin!

Sitten klovnit muuttuivat tutuiksi Eveliinaksi ja Talvikiksi, mutta miten menivätkään muiden nimet? Sitä muisteltiin seuraavaksi. Pareittain keksittiin jokin liike, joka sitten näytettiin kaikille ja samalla sanottiin oma nimi.


Kun nimet olivat suurin piirtein muistissa, alettiin liikkumaan osoitettujen kuvien mukaan, musiikin tahtiin tietenkin. Miten popcorni liikkuu? Entäs savimyökky? Miten leijailee höyhen? Miltä näyttää aallon liike?


Seuraava tehtävä oli pohtia omaa unelma-ammattia ja miten sen voisi esittää toisille niin, että he arvaavat mikä on kyseessä?

Haluttuja ammatteja olivat ainakin poliisi, rakennusinsinööri, näyttelijä, lentäjä, tanssija, hammaslääkäri, lääkäri, sairaanhoitaja, tiedemies ja opettaja.Sitten ryhmissä alettiin suunnitella jokaisen unelmapäivää. Olisiko unelmaa saada tanssia koko päivä ja syödä kiloittain jäätelöä? Sitäkin varmasti, mutta muitakin unelmia oli roppakaupalla: ensin nukuttiin pitkään, sitten lähdettiin pyöräilemään ja lopulta katsottiin telkkaria. Aika mukavalta kuulosti myös jäätelö aamupalalla, uiminen ja videopelien pelaaminen. Eikä kyllä hassummalta kuulostanut nukkuminen, koripallon pelaaminen ja koulussa käynti.Päivä päättyi peukalonnappausleikkiin. Se aiheuttikin kunnon naurunremakan. Tästä on hyvä lähteä viikonlopun viettoon!
1 kommentti:

  1. Upeaa! Kiitos tekijöille. Tämmöistä kaivataan - luontevaa yhteisöllisyyttä syntyy hauskan yhdessäolon kautta.
    LOISTAVA TALVIKKI EEROLA!

    VastaaPoista