keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Esiintyjien kertomaa: osa 5

Muuttajat-esitykset ovat tältä erää ohitse, suuri KIITOS kaikille katsojille niin Kansallisteatterissa, Kontulan palvelukeskuksessa, Kontulan kirjastossa, Myllärissä kuin Mellarissakin! Oli hienoa jakaa kanssanne tämä esitys.


Vaikka esitykset ovat nyt paketissa, halusimme kuitenkin vielä nostaa esille seitsemännen esiintyjämme, esityksen maalauksista vastanneen Marian. Maria kuvitti esityksen tapahtumia livenä koko esityksen ajan, maalaten lavasteina toimiviin pahvilaatikkoihin. Hänen kiehtovat maalauksensa loivat lavalle oman tunnelmansa ja toimivat suoraan myös rekvisiittana. Marian haastattelua on tehty sekä ennen esitysten alkua että sen jälkeen.

***


Miten päädyit mukaan Muuttajat-projektiin?

Maria: Ystäväni osallistui (Reittejä Kontulaan -hankkeen) viime projektiin ja hän kertoi tästä mahdollisuudesta. Olen ammatiltani lavastaja joten olin kiinnostunut lavastuksesta ja ajattelin että voin myös saada tietoa suomalaisesta teatterista. Että tämä olisi jotain uutta.
Toimit esityksessä livepiirtäjänä, miltä se on tuntunut?

Maria: Se on minulle mielenkiintoista. Voin piirtää omassa tyylissäni ja se on hienoa. Saan ideoida paljon myös itse. Ei ole vaikeaa. Piirtäessäni olen sisällä omassa maailmassani ja ajatuksissani.


Onko se haastavaa?

Maria: Livepiirtäminen tuntuu hyvältä, jos on tarpeeksi aikaa, jos taas on kiire, täytyy tehdä yksinkertaisimpia kuin haluaisin. Yksityiskohdat vievät enemmän aikaa. Laatu riippuu käytettävissä olevasta ajasta. Kauniimpia tulee jos aikaa on enemmän. Haluan tehdä samalla, hyvällä laadulla joka kerta. On tärkeää miltä (maalaukset) näyttää katsojille.

Kun täytyy osallistua näytelmään, ja mennä esiintymään se on vaikeaa. Piirtäminen ja esiintyminen ovat aivan eri asioita.
Millaisesta taiteesta itse pidät?

Maria: Kuvataide aloilla kaikki kiinnostaa, myös nykytaide. Ihailen kuitenkin myös vanhoja venäläisiä lavastemaalareita, kuten esimerkiksi Léon Bakstia ja Alexander Golovinia. Lisäksi olen kiinnostunut grafiikasta ja kirjojen kuvittamisesta.

Muuttajat-kiertue on nyt ohi, miltä kiertue tuntui?

Maria: Hyvältä. Oli yllättävää miten paljon ihmisiä tuli katsomaan, se on hyvä. Oli myös mielenkiintoista kun he näkivät maalaukseni niin läheltä.
Paikka ei hirveästi vaikuttanut maalaamiseeni, koska työt olivat samoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti