maanantai 16. syyskuuta 2013

Kontulalaisia kuvissa ja kodeissaKuvataidetyöpajassa on pohdittu, keitä ne kontulalaiset oikein ovat. Leikkimielisten karikatyyrien keinoin on rakennettu mehukkaita hahmoja ja pohdittu ennakkokäsitysten todenperäisyyttä. Herttaisia mummeleita lienee jokaisen naapurustossa, mutta entäs Axe Lynx? Hänet kuulemma voi löytää Kuntokellarin alakerrasta. 

Henkilöiden luomisen jälkeen hahmoille ryhdyttiin rakentamaan asumuksia kierrätysmateriaaleista. Tarjolla oli kattaus pahvia, kankaita, muovia ja kaikenlaista kiehtovaa sälää. Kunhan kodit valmistuvat, kuvamateriaalia tulee varmasti näytille. Ehkäpä kirjoittamistyöpajan jäsenet innostuisivat vaikka kirjoittamaan tekstipätkiä meidän rakentamien lähtökohtien perusteella.


Tämä Satu Moilasen luoma reteä hemmo asustaa Kuntokellarin alakerrassa ja viettää välivuotta pumpaten lihasvoimaa.

 Taru Moilasen hahmottelema tarjouksia metsästävä herttainen mummeli rakastaa kissoja ja käyttää erityisen paksuja sukkahousuja vuodenajasta riippumatta Kuvistyöpajassa on painotettu kokeilemisen tärkeyttä, tarkoitus ei ole tehdä vakavahenkistä vaikeaa taidetta vaan testailla idoita, pohtia erilaisia teemoja ja jakaa niitä ryhmässä. Kuvassa työpajaohjaaja Jonna tutkailee, miten peili voitaisiin rakentaa tarjolla olevista materiaaleista.

Tämä ystävällinen nainen, jolla on nauravat silmät, ei ole malttanut pysyä paperilla. Hiukset hulmuavat ja paidan kukkasetkin ovat melkein oikeita. 

Joskus paras työskentelytila löytyy lattialta. Pikkuhiljaa kohoavat seinät muodostavat  ensi tapaamiskerralla asunnon hurmaavalle mummelille ja hänen kissoilleen.Kuvistyöpajan ensimmäiset kerrat on vietetty tiivisti sisätiloissa, mutta kunhan kodit on saatu kasaan, lähtee koko konkkaronkka tutkimaan maastoa tarkemmin. Kenties pääsemme bongailemaan, missä kohdin syntyneet tyypit voisivatkaan oikeasti asustaa.

Tulevia retkiä innolla odottaen,
Amanda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti