perjantai 18. lokakuuta 2013

Satua päivään

 ”Mikä sinua vaivaa?” kysyi kana. ”Sinulla ei ole mitään tekemistä, siksi sinä saat päähänpistoja. Muni tai kehrää, niin se menee ohitse.”
            ”Mutta on niin ihanaa kellua vedessä”, sanoi ankanpoika, ”ihanaa uida ja kastaa kaulansa ja sukeltaa pohjaan.”
            ”Kaikkea kanssa!” sanoi kana. ”Sinä olet tullut hulluksi! Kissa on viisain mitä tiedän. Kysy häneltä, onko hänestä hauskaa uida tai sukellella. Itsestäni en tahdo puhua. Tai kysy itse emännältä, vanhalta eukolta, häntä viisaampaa ei ole koko maailmassa! Luuletko että hänestä on hauskaa kellua ja kastaa kaulansa?”
            ”Te ette ymmärrä minua!” sanoi poikanen.
            ”Niin, jos me emme ymmärrä sinua, niin kuka sinua sitten ymmärtäisi. Älä luule olevasi viisaampi eukkoa ja kissaa – ei nyt puhuta minusta. Älä sinä horise lapsi, vaan kiitä luojaasi kaikesta hyvästä, mitä sinulle on tehty. Olet päässyt lämpimään tupaan ja vakavaan seuraan, josta voit ottaa oppia. Mutta sinä olet loruilija, eikä sinun kanssasi ole hauska seurustella. Usko pois, tarkoitan parastasi, sanon epämiellyttäviä asioita ja siitä tunnetaan tosi ystävät. Katso nyt vain, että opit munimaan tai kehräämään!”
(katkelma sadusta Ruma Ankanpoika)

Tänään reitit Kontulassa kulkivat päiväkotilasten ja eläkeläisten luokse. Vietimme tänään Satupäivänä ihanan hetken Lammikon päiväkotiryhmän kanssa. Viime viikolla etsin palvelukeskuksen Kauneus ja terveys -messuilta innokkaita sadun lukijoita ja onnekseni sain kaksi innokasta, Tuulan ja Katrinin mukaan. 

Palvelukeskuksen messuilla uusi työryhmämme jäsen Jouni asettelee mainosta.

Satuhetki järjestettiin yhteistyössä Kontupisteen kanssa Wanhassa Postissa jonne oli luotu valoilla ja rekvisiitalla satumaista maailmaa. Innokkaat eläkeläiset lukivat Ruman ankanpojan ja lapset saivat tehdä tarinaan ääntä ja liikettä aina sopivissa kohdissa. 

Ennen satuhetken aloittamista lasten piti hieman venytellä ja avata ääntä.
Lopussa lapset saivat puhallella höyheniä ja juttelimme yhdessä minkälaista on oikeastaan olla erilainen. Lapset olivat sitä mieltä, että kaikki ihmiset eivät voi olla samanlaisia sillä muuten äidit sekoittaisivat lapsensa se mutkistaisia asioita huomattavasti. 

Totta.

Ruma Ankanpoika satu lähetetään myös tänään illalla valtakunnallisen Satupäivän kunniaksi Dinatv:stä. Se voi katsella etukäteen myös Stadi.tv:stä tästä linkistä.

Kiitos lapsille ja lukijoille tästä pienestä rauhallisesta ja satumaisesta hetkestä pyryttävän ensirännän päivänä. Ja kiitos myös Kontupisteen Janille!

Eveliina -satutäti
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti