tiistai 1. lokakuuta 2013

Kuulumisia teatteri-ilmaisun työpajoista ja NIMIEHDOTUSKILPAILU!Tänään on jo lokakuu! Vaikka tapaamme työpajaryhmien kanssa vain kerran viikossa, niin tuntuu kuin projektia olisi tehty jo paljon kauemmin. On mukavaa kun ihmiset ovat sitoutuneet työpajoihin ja ryhmästä on tullut tiivis, vaikka periaatteessa onkin ollut mahdollista vain tulla käymään työpajoissa. Ikäjakauma teatterityöpajassa menee juuri kuten haaveilimmekin, osallistujia on laidasta laitaan, ikäjakauma on tällä hetkellä 13-68-vuotta. Parasta on, että niin 13-vuotias kuin 68-vuotiaskin leikkii alkulämmittelyissä hippaa ja on valmis heittäytymään kaikkiin mahdollisiin tehtäviin joita ryhmälle annan. Se lämmittää minua kovasti pimenevinä syysiltoina. Nämä mahtavat ihmiset.

Teatteri-ilmaisun työpajassa ollaan aloitettu improvisaatiolla ja pienillä esiintymisharjoituksilla. Viime viikolla uhrauduin ja kävin tonkimassa ostarin kauppojen kassan päädyn roskiksista erilaisia kuitteja. Kuiteista kehiteltiin hahmoja, joita tällä viikolla päästää jatkamaan. Hätkähdyttävää kuinka paljon informaatiota ja kuinka suuria tarinoita yhdestä pienestä kuitista voikaan lähteä! Kuvamateriaalia saatte tänne sitten joskus myöhemmin kun hahmot saadaan materialisoitua. Tai ehkä ne päätyvät sellaisenaan tammikuussa näyttämölle, tuu ite kattoo!

Tällä viikolla aionkin pudottaa teatteri-ilmaisun työpajalaisille kunnon pommin. Aion nimittäin kysyä heiltä sen suuren kysymyksen: Tahdotko olla mukana näyttelemässä syksyn loppuun saakka ja HYL:n ja Kansallisteatterin lavalla? Toivottavasti mahdollisimman moni vastaa myöntävästi ja saan pitää tämän mahtavan porukan mukana koko syksyn. Harjoitusaikataulut on jo jaettu ja jokainen on saanut omalta kohdaltaan pohtia voiko sitoutua siihen. Ensi-iltaa häämöttää sitten 13.tammikuuta 2014 HYL:n juhlasalissa.

Lisäksi vaikka itse tulevasta esityksestä ei vielä tiedetä lähes mitään, niin jutun nimi pitää jo keksiä, viimeistään ensi viikolla. Vaikka Reittejä Kontulaan on hyvä projektin nimi, niin esitys ansaitsee saada ihan oman nimen. Olemme ohjaajien kanssa pyöritelleen yhdessä jo vaikka minkälaisia nimiä ja yhdistelmiä. Eräs asia, joka erityisesti minua ja Juhoa innostaa, on ajatus siitä, että oikeastaan Kontulan alue on rakennettu suon päälle. Kuulin jo yhden herkullisen tarinan teatterityöpajassa miten kauppareissulla entisen Kelkkapuiston kohdalla oli uudet kengät uponneet suohon. Suossa on myös jotakin mystistä, jotakin alkukantaista. Olemme myös työpajoja tehdessämme huomanneet, että usein Kontulasta nostetaan esiin sen upea ja moninainen luonto. Siksikin luontoon liittyvä sana tuntuisi hyvältä nimessä. Saattaa siis olla, että saa suo esiintyy jossakin muodossa myös esityksen nimessä. Ainakin se on varmaa, että Kontulasta kertova esitys ansaitsee nimen, joka tekee sille ja sen asukkaille kunniaa!

Jos sinulla, arvon lukija, on mielessäsi jokin hyvä nimiehdotus tulevalle esitykselle, niin kerro se meille ihmeessä! Minkä nimen ansaitsee esitys, joka tulee kertomaan Kontulasta ja kontulalaisten elämistä?  Ehdotuksensa antaneiden kesken arvotaan lippuja Kansallisteatterin esityksiin. Ideoikaa vapaasti ja muistakaa, että hullutkin ideat on yleensä hyviä! Osallistua voit kirjoittamalla ehdotuksesi facebookissa sivuillamme https://www.facebook.com/ReittejaKontulaan, kommentoimalla blogiin ja jättämällä sähköpostiosoitteesi tai lähettämällä mailia tuottaja Roosalle osoitteeseen roosa.vaverka@kansallisteatteri.fi. Aikaa ehdotusten lähettämiseen on ensi viikon sunnuntaihin 6.10. asti! 

Mukavaa viikkoa ihmiset, moikatkaa mua kun tavataan!

Terveisin Eveliina, ohjaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti