keskiviikko 20. elokuuta 2014

Esiintyjien ajatuksia, osa 1

Seitsemän rohkeaa näyttelijäämme panevat itsensä likoon joka päivä, pitkissä harjoituksissa, koko ostarin katseen alla. Mutta miksi he ylipäänsä lähtivät mukaan Matkakohteena Kontula -esitykseen, miltä harjoittelu on heistä tuntunut ja mitä he toivovat esityksen antavan sen katsojille? Näyttelijöiden kerätessä voimia tauolla Wanhan Postin tiloissa oli hyvä hetki heittää kysymykset ilmoille. Kysymyksiin vastasivat ensimmäisinä Tullevi, Kristiina ja Turtzu.

(Kuva: Ville Kekäläinen)

Tullevi kertoi löytäneensä netistä mainoksen, jossa etsittiin lisää esiintyjiä opaskierrosmaiseen esitykseen Kontulasta. Hän innostui ja päätti kokeilla – teatterin tekemisestä hänellä ei ollut aikaisempaa kokemusta, mutta matkaoppaana toimimisesta ja Kontulan ostarilla asioinnista sen sijaan kyllä. Hän tahtoi olla mukana monipuolistamassa ihmisten käsitystä Kontulasta.


(Kuvat: Ville Kekäläinen)

Kristiina ja Christina eli Turtzu puolestaan ovat tuttuja jo projektin edellisen osan huipennuksesta, Kontulan aika! -näytelmästä. Turtzu esitti Kontulan ajassa! Herra Suonsilmä -kissaa, ja Kristiina Heidiä, toisen päähenkilön tytärtä. Nyt nämä melkein-kaimat ovat uusien haasteiden edessä. Kristiina sanoi lähteneensä mukaan ohjaajan ja dramaturgin pyytäessä, koska edellisen esityksen tekeminen oli niin mukavaa. Myös Turtzu koki Matkakohteena Kontulan olevan luonnollista jatkumoa edelliselle esitykselle.


Kristiina ja Turtzu Kontulan ajassa! (Kuvat: Matias Tähtinen)Tullevi, Kristiina ja Turtzu sanovat kokevansa julkisessa tilassa tapahtuvan harjoittelun mukavana, myönteisenä asiana. Kristiinan mukaan ihmisten läsnäolon joskus jopa unohtaa. Turtzu korostaa myös ryhmän tärkeyttä: "Muiden tuki ja läsnäolo auttavat."

Mitä näyttelijät sitten toivovat yleisön saavan katsomiskokemuksesta? Uusia näkökulmia Kontulaan ja sen ostoskeskukseen ainakin. Kuten Turtzu toteaa: "tämä on tavallinen paikka, jossa on tavallisia ihmisiä."

*

Kaksi päivää ensi-iltaan! Sitä ennen luvassa vielä toinen osa esiintyjien ajatuksia, jolloin suunvuoron saavat loput näyttelijät: Marko, Tuula, Johanna ja Hannele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti