tiistai 12. elokuuta 2014

Tervetuloa kävelykierrokselle Kontulan ostoskeskukseen


"Hei, anteeks, Kontula ja tää ostari on mulle henkilökohtaisesti tärkeä paikka ja mä tahtoisin kertoa teille siitä itse..."

Matkakohteena Kontula -esitys etenee täyttä höyryä kohti ensiviikkoista ensi-iltaa. Treeneissä pyöritään ympäri ostaria ja uppoudutaan harjoitteisiin sekä tekstiin ja sen tunnelmaan. 

Yhtenä tekstimateriaalin keräämisen tapana ovat toimineet ympäri ostoskeskusta sijoitellut postilaatikot, joihin ohikulkijat ovat saaneet kirjoittaa, mitä ajattelevat juuri nyt kyseisessä paikassa. Kirjeiden joukosta on löytynyt niin muistoja, iskulauseita, piirroksia, elämäntarinoita kuin mielipiteitäkin: "Tämä paikka on jäätelö, johon on sekotettu suolaa, taateleita, olemattomia hippusia toivoa ja pelkoa. Ihan häkeltyy, kun näkee äänet ja kuulee värit." Esityksessä nämä tarinat nivoutuvat esiintyjien omiin muistoihin, lehti- ja nettikirjoituksiin sekä ostoskeskuksen historiaan ja nykyisyyteen.

Saavu siis ostarille ja anna oppaidemme johdattaa sinut ostarin tarinoihin. Maksuttomat liput nyt jaossa Kontulan Kulttuuripisteellä.

(Kuva: Ville Kekäläinen)
"Sitä vartenhan mekin ollaan täällä. 
Jotta te kuuntelisitte meitä.
Jotta te oppisitte tuntemaan meidät. 
Ja jotta me voitaisiin yhdessä kuunnella, 
mitä ostari meille puhuu. 
Millaisten elämien palasia ja kaikuja
sen läpi päivittäin kulkee." 

 (tekstiotteet Matkakohteena Kontula -esityksen käsikirjoituksesta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti