perjantai 22. elokuuta 2014

Esiintyjien ajatuksia, osa 2


Tänään Matkakohteena Kontula -esityksen intensiivinen harjoittelujakso huipentuu ensi-iltaan. Näyttelijät ovat iskussa ja ilmassa ei ainakaan vielä ole sateen tuoksua. Mutta annetaan ennen esityksen alkua vielä loppujenkin näyttelijöiden kertoa, miksi he lähtivät mukaan esitykseen, millaista harjoitteleminen ostarilla on ollut ja mitä he toivovat katsojien saavan teoksesta.

*

Viikon kolmannet treenit ovat menossa ja ensi-iltaan aikaa enää kaksi päivää, kun jälkimmäinen puolisko näyttelijäporukasta saadaan haastatteluun. Tällä kertaa vuorossa ovat Marko, Johanna, Tuula ja Hannele.

(Kuva: Ville Kekäläinen)
Turkulaislähtöinen, Kontulassa kuusi vuotta asunut Marko kertoo lähteneensä mukaan Matkakohteena Kontula -esitykseen, koska halusi haastaa itseään. Haastetta julkisen tilan esityksessä varmasti riittää, ja Marko toteaakin, että harjoittelu jännitti alussa, mutta äkkiä ympäristö unohtui. Heittäytymistä ja avoimuutta uusille kokemuksille hän toivoo myös katsojilta.


(Kuva: Ville Kekäläinen)
Tuula lähti mukaan Matkakohteena Kontula -esitykseen edellisvuotisen Kontulan aika! -kokemuksen siivittämänä. Lausuntaa ja teatteria pienestä pitäen harrastanut Tuula ei ole pahemmin jännittänyt esiintymistä, vaikka hän sanookin, että julkisen tilan esitys toki vaatii erilaisia taitoja – tilannetajua ja parempaa muistia ainakin. Lisäksi sää ja pitkät päivät tuovat omat haasteensa harjoitteluun. Tuula toivoo katsojien saavan esityksestä elämyksiä, informaatiota, opastusta ja leikkimielistäkin tietoa.

(Kuva: Ville Kekäläinen)
Kontulassa parisenkymmentä vuotta asuneesta Hannelesta tuntui mukavalta päästä tekemään esitystä omalle ostarille. Julkisella paikalla esiintymisen suurimpana hankaluutena Hannele nosti esiin sään – kolmena päivänä näyttelijät olivat harjoituksissa kuin uitettuja koiria. Kommentoivat ohikulkijat kuuluvat toki myös asiaan. Hannele on kuitenkin kokenut ostarilla harjoittelemisen ja esiintymisen mukavana ja toivoo katsojien saavan esityksestä positiivisia ajatuksia Kontulasta.

 Suurin osa Matkakohteena Kontulan esiintyjistä
oli mukana jo edellisvuoden projektissa
ja tahtoi mukavan kokemuksen siivittämänä
jatkaa. Kuvassa Johanna Kontulan aika! -esityksessä.
(Kuva: Matias Tähtinen)
Joukon nuorin mutta ikäänsä nähden paljon näytellyt jäsen Johanna lähti mukaan, koska esiintyminen ostarilla tuntui uudenlaiselta haasteelta hänelle esiintyjänä. Johanna kertoo, että ostariesityksen harjoittelutavat ovat poikenneet aikaisemmista produktioista, joissa hän on ollut. Suosikkiharjoitteekseen hän mainitsee sokko-harjoitteen, jossa näyttelijät kuljettivat toisiaan sokkona ympäri ostaria. Johanna toivoo katsojien näkevän, miten monipuolinen paikka ostari onkaan ja toivoo heidän voivan samaistua kontulalaiseen ihmiseen, mikäli eivät itse sellaisia ole. Johanna nostaa esiin myös pienten yksityiskohtien näkyville tuomisen tärkeyden.

Koululaisia Kontulan aika! -näytelmässä,
Hannele kuvassa äärimmäisenä oikealla.
(Kuva: Matias Tähtinen)

Kontulan aika!, Tuula kuvassa oikealla.
(Kuva: Matias Tähtinen)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti