maanantai 25. marraskuuta 2013

50 päivää enskaan on, laskin aivan itse…

Tänään on ensi-iltaan tasan 50 päivää! WUHUU! Harjoitukset ovat täysillä käynnissä. Mukana on nyt siis 18 mahtavaa esiintyjää, joiden kanssa harjoitellaan 3-4 kertaa viikossa. Saimme onneksi vielä viime metreillä etsintäkuulutuksella kaipaamamme nuoren miehen mukaan porukkaan.

Jokaisella esiintyjällä on enemmän kuin yksi rooli, joka tarkoittaa ahkeraa vuorosanojen pänttäämistä myös kotona. Harjoittelemme pääosin esityspaikassamme HYL:n salissa, mutta välillä harjoittelemme muutamia kahden hengen kohtauksia myös luokassa. Toisinaan myös käytävillä. Oikeastaan olemme aika hyvin vallanneet koulun! Koulun rehtori Jussi ja vahtimestari Jorma ovat olleet mahtavan myötämielisiä kaikille suunnitelmillemme.

Tänään maanantaina saamme suurimman osan lavastuksesta koululle. Sali on tilana haastava, mutta lavastajallamme Jonnalla on mielenkiintoisia suunnitelmia miten sali saadaan muutettua esitystilaksi.


Ajan käytön maksimoimiseksi myös dramaturgimme Juho ohjaa kohtauksia. Usein harjoituksissamme Juho ohjaa yhtä kohtausta luokassa, minä ohjaan salissa toista ja joskus vielä jopa Laura, koreografimme, ohjaa kolmatta salin toisessa nurkassa. Harjoituksissa yleensä kaikilla on siis tekemistä, eikä turhaan tarvitse istuskella. Ja jos tarvitsee, niin senkin ajan voi käyttää repliikkien opetteluun.

Jarmo aka Erkki lukemassa vuorosanoja. Mallioppilas!

Keskiviikkona on (vasta) seuraavat harjoitukset. Ohjaaja ei meinaa jaksaa odottaa. Siihen asti pitää vaan haroa hiuksia kotona.

Kuvat otti harjoituksista Antti, äänisuunnittelija, jonka saatatte nähdä myös lavalla tammikuussa.

Ylen radiouutiset teki meistä pienen jutun viime viikon ohjelmaansa. Nettiversion siitä voi lukea täältä!

Ja hei, 9. joulukuuta alkaen ilmaislippuja esityksiin aletaan jakaa! Kontulan esityksiin liput jaetaan Kontulan kirjastosta ja Pienen näyttämön esityksiin Kansallisteatterin lippumyymälästä. Kannattaa olla tarkkana, olen kuullut huhuja, että liput saattaa lähteä ihan käsistä…

-Eveliina


1 kommentti:

  1. Myös: bongaa kuvasta näytelmäkirjailija – se on se jonka fokus tuntuu olevan vähän kateissa :)

    VastaaPoista