perjantai 8. marraskuuta 2013

Kirjastossa taidettaKontulan kirjastossa työskentelee mahtavia tyyppejä. Yksi niistä on nimeltään Satu. Satu ehdotti meille, että järjestäisimme yhteisesti jotakin työpajatoimintaa nuorille, jotka hengailevat kirjastossa ja me innostuimme heti. Kirjasto on mahtava paikka kohdata ihmisiä.

Pidimme loka-marraskuun aikana yhteensä kolme työpajaa kirjastossa, jossa kaikissa tutkailtiin aina paikalla olevien nuorten kanssa Kontulaa ja sen alueita eri keinoin. Ensimäisellä kerralla päädyimme tekemään muovailuvahasta olentoja joita kävimme viemässä paikkoihin jotka meidän mielestämme kaipasivat taidetta ilostuttamaan ihmisiä. Toisella kerralla jätimme salaisia viestejä kirjaston kirjoihin ja loimme erilaisia hahmoja kirjojen perusteelle. Kolmannella kerralla loimme kontulalaisia lemmikkieläimiä tekemällä vanhoista pehmoeläimistä ja leluista uusia olioita. Levittäydyimme kirjaston lasten puolelle lattialle kangassuikaleiden, liimapyssyjen ja helmien kanssa ja annoimme nuorille taitelijoille vapaat kädet luoda omanlaisensa lemmikki.

Olioista tuli hyvin mielekuvituksellisia, kuten kuvista näette. Oliot ovat näyttelyssä Kontulan kirjastossa 15.11. saakka. Jokainen otus sai oman nimen ja pohdimme myös minkälainen kontulalainen voisi omistaa lemmikin.

Juho ja sen oliot. Työpajoissa olivat mukana myös Eveliina ja Amanda.

Hiiri?
Koira vai nalle?


Leijonakoira

Tiikeriorava? Oravahirvi?


Vitriinissä hieno rouva.


Oliot esillä näyttelyssä kirjaston vitriinissä 15.11. asti!
Kiitos kaikille työpajoissa mukana olleille nuorille!

- Eve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti