tiistai 12. marraskuuta 2013

Kontulan aika on nyt!


Viime viikon keskiviikkona pidimme ensimäiset Kontulan aika! -esityksen harjoitukset. Esiintyjäporukassamme on nyt mukana 17 ihmistä. Saimme vielä viime metreillä mukaan yhden kaipaamamme nuoren miehen. Hyvä Marko!

Heti seuraavana päivänä torstaina oli näytelmän lukuharjoitus. Lukuharjoituksessa näyttelijät lukivat näytelmän ääneen yhteisesti. Tämän jälkeen jutusta puhuttiin ja heiteltiin ensitunnelmia. Lukuharjoituksessa on paikalla kaikki näyttelijät ja esityksen suunnittelijat, kuten lavastaja, puvustaja ja äänisuunnittelija. Kirjailijalle (ja myös ohjaajalle) tämä hetki on aina erityisen jännittävä, sillä näyttelijöiden ajatukset ja ensi reaktiot tekstiin ovat tärkeitä.

Näyttelijät pitivät lukemastaan ja teksti koettiin ylipäänsä omaksi ja kontulalaiseksi. Se on tärkeää kuulla, sillä esityshän kertoo Kontulasta ja sen ihmisistä.

Odotan innolla tätä viikkoa kun pääsemme aloittamaan harjoittelemisen ihan kunnolla. Juonipaljastuksia näytelmästä en aio tehdä, mutta sen verran voin vihjata, että Bätmänillä eli Lepakkomiehellä on jotakin tekemistä jutun kanssa.

Blogissa tullaan seuraamaan harjoituksia ja esityksen valmistamista. Pysy siis kuullolla.

Eve, ohjaaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti